Nyhetshörnan

Viktigt att välja rätt fondförvaltare

Viktigt att välja rätt fondförvaltare

I vår moderna tid är det enkelt att få tillgång till information, vilket gör att det bör vara enkelt att hitta information om din fonds förvaltare. Vissa förvaltare har fortfarande kvar sina jobb trots att fonderna har presterat uselt, tack vare att de på något sätt lyckas generera kapital från sparare som tror att saker och ting kommer förändras till det bättre. Om du innehar andelar i en fond med en förvaltare som saknar en längre historik, eller ännu värre, har en historik som är kantad med stora förluster när de finansiella marknaderna överlag har gått bra, bör du överväga att sälja dina andelar i fonden snarast möjligt.

Den ideala situationen är att du hittar ett fondbolag som har grundats av en eller fler duktiga analytiker eller fondförvaltare som i sin tur har anställt talangfulla och disciplinerade medarbetare som med tiden lär sig sköta de dagliga uppgifterna i verksamheten. Det är på detta sätt som ledande fondbolag världen över har lyckats prestera väl på marknaden årtionde efter årtionde.

Du bör även kontrollera att fondförvaltarna har placerat en större del av sin förmögenhet i fonden tillsammans med övriga andelsägare. Det är en sak att förvalta kundernas pengar men en helt annan sak när ens eget kapital står på spel. Förvaltaren vill då åstadkomma en god tillväxt, vilket kan vara en drivkraft som leder till att fonden presterar bättre än vad den i annat fall hade gjort.

Ta del av Advisors fondhantering

Vi har ovan gått igenom hur pass viktigt det är att ta hänsyn till fondförvaltaren vid köp av andelar i en fond. Cirka 50 000 kunder har valt Advisors fondhantering, vilket är ett gott tecken på att förvaltarna gör ett bra jobb. Det svenska fondbolaget förvaltar idag ett kapital på omkring 10 miljarder kronor, och har bildat tre fonder i två olika kategorier: den globala aktiefonden Advisor Världen samt fond-i-fonderna Advisor Multihedge och Advisor Multihedge X2.

Allt du behöver göra för att göra som den stora skara som idag tar del av Advisors fondhantering är att köpa andelar i bolagets fonder. Detta kan du göra via några av de stora fondtorgen på nätet.