Nyhetshörnan

Väx i din karriär hos bemanningsföretag som sjuksköterska

I stället för att vara anställd för kommunen eller landstinget är blir du anställd av bemanningsföretag som sjuksköterska. Det innebär att du arbeta som konsult och kan hyras in av företag eller kunder för att tidsbestämda uppdrag. Du har möjlighet att själv bestämma hur mycket tid du vill ägna åt ditt arbete och kan både jobba heltidstjänst, deltidstjänst och extra timmar.

Att jobba inom bemanningsföretag som sjuksköterska

Detta innebär att du jobbar som konsult och blir utskickad till olika kunder för olika uppdrag. Det är ett yrke för dig som vill ha mer variation i din yrkesroll, lära dig nya metoder och utmanas med nya uppdrag. Ett uppdrag kan variera i längd och pågå från några veckor till månader då du hjälper en organisation ett fylla ett behov under en viss period. Det kan vara uppdrag såväl inom den privata sektorn som hos kommun eller landsting. Men ett jobb inom bemanningsföretag kan du även arbeta på andra orter, från norr till söder, och upptäcka nya städer samtidigt som du får nya erfarenheter inom ditt yrke. Genom arbetet har du möjlighet att styra över hur mycket du vill arbeta och med vilka typ av uppdrag, du får arbeta mer med patienter och mindre med administrativt arbete.

Fördelar med jobb hos bemanningsföretag

Förutom flexibilitet och frihet är en karriär som bemanningssjuksköterska väldigt lukrativ och du har möjlighet att öka din månadslön med upp till 50–100 %. Om du har lång erfarenhet inom vården och är dessutom specialiserad inom ett visst område är du väldigt eftertraktad som konsultssjuksköterska. Som specialist värderas din lön efter din kunskap och erfarenhet inom branschen. Att jobba som sjuksköterskekonsult behöver inte betyda att du behöver säga upp din fasta tjänst utan du kan jobba vid sidan av din tjänst och ta an pass när du önskar. Oavsett var du önskar är det enkelt att arrangera med jobb inom bemanningsföretag då de värdesätter din kompetens du kan bidra till uppdragen.

Vad du kan förvänta dig som bemanningssjuksköterska:

  • Lön baserat på din kompetens och erfarenhet
  • Lön baserat på område och uppdrag
  • Flexibelt schema och lukrativa uppdrag
  • Kollektivavtal och support
  • Tjänstepension och försäkring