Nyhetshörnan

Unifaun WooCommerce Plugin – integrera systemen

Som e-handlare är logistiken ett område som är värt att optimera. För många finns det förbättringar att göra. Använder man WooCommerce och Unifaun kan en sådan optimering – av vissa ansett som en nödvändighet – vara att koppla samman de två med Unifaun WooCommerce Plugin. Detta under förutsättning att man använder WordPress.

Kopplingen gör att du bara behöver logga in på Unifaun och klicka på “Skriva ut”. Alla data finns där efter mottagen order i WooCommerce. Lösningen kan spara värdefull tid för anställda eller för dig som entreprenör.

Unifaun WooCommerce Plugin har WordPress som plattform

Många e-handlare, såväl större som mindre aktörer, använder WordPress. Det är enkelt och billigt att komma igång med. Faktum är att det inte krävs mer än en domän och ett webbhotell för att börja starta upp hemsidan. Både WooCommerce och WordPress är gratis att använda, men det finns premiumfunktioner som kostar.

Så gör du integrationen

För att koppla samman Unifaun och WooCommerce installerar du pluggen direkt i WordPress. Klicka på “Tillägg” och “Lägg till nytt” och sök efter “Woo Pacsoft Unifaun”. Sedan är det bara att trycka på Installera och Aktivera.

Sedan behöver du välja kontotypen Unifaun, vilket du gör i tilläggets inställningssida. Du loggar in med samma uppgifter som du gör på Unifauns hemsida. Efter att sedan ha angett en API-nyckel är du klar med själva installationen, och kan börja reglera inställningarna så att du får de funktioner och det dataflöde som passar dig bäst.

Funktioner i Woocommerce plugin

Unifaun WooCommerce Plugin kommer med flera funktioner som hjälper dig att förbättra logistiken i e-handeln. Till exempel:

  • Möjlighet att enkelt separera varor paketvis i en och samma order. Detta sköts i inställningssidan.
  • Du får e-post- och SMS-notifikationer vid händelser. Det gäller då att du har detta som tillval i Unifaun också.
  • Synka per automatik eller manuellt – välj det som passar dig bäst. Efter en mottagen order kan du välja att all data förs över automatiskt till Unifaun, eller så kan du välja att granska det manuellt innan överföringen sker.
  • På inställningssidan för pluggen kan du ställa in vad fraktalternativen i WooCommerce ska motsvara i Unifaun, till exempel typ av paket samt transportör.
  • Använd testläge i Unifaun WooCommerce Plugin för att kontrollera att allting fungerar som det ska, utan att du behöver gå live och testa med riktiga ordrar.