Nyhetshörnan

Ulla-Bella är din virtuella assistent

Marknaden för virtuella assistenter har vuxit kraftigt under de senaste åren. Men varför skulle du vilja anlita en virtuell assistent och hur skulle en sådan kunna hjälpa dig i ditt företagande? Här besvarar vi dessa frågor med det svenska företaget Ulla-Bella som exempel!

Vem är Ulla-Bella och vad gör en virtuell assistent?

Ulla-Bella är ett företag som specialiserar sig på att hyra ut virtuella assistenter. En virtuell assistent (VA) är en person som arbetar på distans som ett stöd för företag eller entreprenörer. Det är helt enkelt en assistent som är virtuell snarare än anställd och placerad på plats på företaget. Trots att de arbetar på distans har de tillgång till de verktyg som krävs för att utföra det aktuella arbetet.

Traditionellt sett har det rört sig om egenanställda personer som har specialiserat sig på att utföra vissa sorters uppgifter. Men i takt med att branschen har vuxit finns det nu företag som helt och hållet specialiserar sig på att tillhandahålla virtuella assistenter. Ulla-Bella är alltså ett av dessa företag.

Detta kan en VA hjälpa dig med

Ulla-Bella ser sig själva som en blandning mellan marknadsassistenter och administratörer. De tar betalt per timme som de har arbetat och arbetar alltså på distans. Men vad kan de då hjälpa dig och ditt företag med?

Till de uppgifter som dessa virtuella assistenter utför hör bland andra arbetsuppgifter inom:

 • administration
 • ekonomi
 • kundservice
 • projektledning
 • sociala medier
 • texthantering

Därför bör du anställa en virtuell assistent

Det finns flera skäl att anställa en VA. Dessa är några av de främsta skälen:

 • Kostnadsbesparing
  Många företag och entreprenörer anlitar virtuella assistenter för att sänka sina egna avgifter. De outsourcar helt enkelt vissa uppgifter för en rimlig penning.
 • Ökad effektivitet
  En virtuell assistent kan göra ditt företag mer effektivt. Detta genom att utföra uppgifter som låter övriga teammedlemmar fokusera på sina viktigaste arbetsuppgifter.
 • Möjliggör för företaget att skala upp
  En VA gör det möjligt för ditt företag att snabbt skala upp sin verksamheten. De låter dig anlita assistenter på distans vid behov på projektbasis. Det gör att du snabbt kan få fler ögon och händer på dina projekt utan att behöva genomgå en långsam rekryteringsprocess.