Nyhetshörnan

Skinroller – en populär dermaroller

Skinroller - en populär dermaroller

Skinroller är varumärkesnamnet på en dermaroller som ökar i popularitet här i Sverige. När du förklarar för andra att du gillar att rulla nålar i ditt ansikte, vet du aldrig på förhand vilka reaktioner du får. En stor fördel med denna typ av hudvårdsbehandling är att du själv kan utföra den i ditt hem. Innan du för första gången försöker dig på detta, vill du förmodligen veta exakt vad du ger dig in på. Det är fullt förståeligt!

En dermaroller som Skinroller består av hundratals små nålar. Exakt hur många nålar en dermaroller består av skiljer sig åt mellan olika produkter. De små nålarna främjar en ökad produktion av kollagen och elastin i huden, när din hy läker efter behandlingen. Eftersom du med hjälp av denna metod penetrerar huden så pass djupt, är microneedling (som metoden kallas) inte bara en effektiv behandling mot ärrbildning till följd av akne samt missfärgning av huden utan även en bra metod för att behandla rynkor.

Att tänka på vid köp av en Skinroller

För en mer intensiv behandling som utförs på en hudmottagning, använder många hudläkare sig av ett litet elektroniskt verktyg som använder som en penna, som punkterar huden på samma sätt som en dermaroller. Dessa behandlingar ger ofta ett mer direkt och märkbart resultat, men är även förenat med biverkningar såsom smärta och blödningar. De brukar dessutom vara dyrare. Fördelen med Skinroller är att du kan använda behandlingen hemma och få bra resultat om du använder den regelbundet. Det är inte heller en lika smärtsam behandlingsmetod.

Det du bör tänka på när du ska välja ut en dermaroller, till exempel Skinroller som är väldigt populär, är att se till att du köper den från en pålitlig återförsäljare. Du kan förmodligen hitta en bra sådan på till exempel Tradera eller Blocket, men du bör helst köpa den från en försäljare som du litar på, och kanske allra helst en professionell återförsäljare. Nästa sak du behöver ta i beaktande är nålstorleken. Du bör generellt sett hålla dig till 0,3 mm eller mindre nålar, eftersom tjockare nålar medför en ökad risk för hudskada. För djupare microneedling kan du välja en större nålstorlek.