Nyhetshörnan

Katrineholm fylls med innebandyspelare

I april månad går den årliga innebandycupen av stapeln i Katrineholm. Under en helg andas staden innebandy och ungefär 3 000 innebandyspelare och ledare besöker Katrineholm för att göra upp i den stora innebandyturneringen Katrineholm Innebandy Cup.

Cupen arrangeras av Katrineholms Innebandyförening (KIB) och 2017 äger cupen rum för åttonde året i följd. Det är tredje gången i ordningen som KIB arrangerar innebandycupen helt på egen hand. Det eventuella överskott som klubben kan generera genom cupen går alltså direkt in på föreningens bankkonto. Föreningens ansvariga sticker dock inte under stol med att det ligger en hel del arbete bakom innebandycupen. Som ansvarig i föreningen behöver man jobba ideellt många timmar innan turneringen ens startar.

Även om det är mycket att göra, menar Ulrika Gustavsson som är en av de ansvariga i föreningen att alla personer i klubben ställer upp. Såväl spelare som ledare och föräldrar bidrar gärna på olika sätt och gör det med ett leende. Alla inblandade känner till att innebandycupen är det enda evenemanget på hela året då det krävs att alla intressenter jobbar för klubben. Katrineholms Innebandyförening ägnar sig nämligen inte åt att sälja bingolotter, delicatobollar, salamikorvar eller liknande för att få sin verksamhet att gå ihop ekonomiskt.

Turneringen mer populär än någonsin tidigare

I 2017 års upplaga av denna klassiska innebandycup deltar barn som är födda mellan 2000 och 2007. Med tanke på turneringens storlek har arrangören valt att dela upp deltagarna och använda sig av inte mindre än fem kommunala idrottsarenor. Även Katrineholms ishall är bokad för innebandy under turneringen och även den stora Duveholmshallen nyttjas naturligtvis.

KIB har tagit fram såväl en hemsida som en Facebooksida för evenemanget, men har egentligen inte behövt att marknadsföra cupen i någon större utsträckning. Denna innebandyturnering säljer nämligen sig själv. En anledning till att turneringen har vuxit sig så stor är att de olika innebandyklubbarna är sugna på att spela på Duveholmshallens nya golv.

I år fylldes anmälningslistorna rekordsnabbt. Arrangören kan ta emot 134 lag och det antalet lag anmälde sig relativt omgående. Vissa vill att fler lag ska få möjligheten att delta i turneringen, men Ulrika Gustavsson motsätter sig detta. Hon pekar på att det är viktigt att arrangören kan välkomna alla deltagare på ett bra sätt och förse dem med boenden och speltider. I dagsläget är det inget problem, men om cupen skulle växa sig större finns det en risk för att man inte skulle klara av att tillgodose dessa behov.