Nyhetshörnan

Hitta billiga lokaler i Stockholmsområdet

Att hitta en lokal i och i kring Stockholm är svårt nog som det är och att dessutom hitta en i en rimlig prisklass är desto svårare. Det är dock inte omöjligt men man behöver leta noggrant och ha is i magen. Det finns också några andra saker man kan göra för att hitta en billigare lokal att hyra, där ett av sätten är att leta sig till exempel Haninge eller någon annan förort istället för inne i stan.

Kontakta flera uthyrare

Den som är på jakt efter att hyra en lokal i Stockholmsområdet har ett stort jobb framför sig. Det finns mycket ledigt att hyra trots att efterfrågan är stor och man får räkna med att kolla på många innan man hittar något som passar. Det första man bör göra är att kontakta flera olika uthyrare för att se vad dom har att erbjuda.

Se över möjligheten att lägga in bevakningar utefter vad du söker för läge, storlek, prisklass och annat som känns avgörande för dig. Se också till att be om att få komma och kolla på så många olika objekt så möjligt så du har något att jämföra med under tiden du letar.

Leta utanför tullarna

Lokaler i hela Stockholmsområdet är ofta väldigt dyra, oavsett utformning och faktum är att ju närmare stadskärnan och centrum man kommer desto dyrare blir det. Ett centralt läge är givetvis attraktivt men det kan löna sig rent kostnadsmässigt att välja en lokal utanför tullarna. Är det en möjlighet kan du med fördel hålla utkik efter lokaler att hyra i Haninge, Tensta, Akalla eller någon annan förort som känns lockande för dig. Lokalerna utanför stan är definitivt inte sämre men här finns som sagt mycket pengar att spara.

Våga vänta

Om situationen inte är akut kan det vara värt att ha is i magen för att vänta på den rätta lokalen. Ponera att du har bestämt dig för att hyra lokal i Haninge och blir kontaktad av en hyresvärd för att komma och titta på en som är ledig. Kanske tycker du att den är okej men inte mer än så, och istället för att slå till i det här läget är det bättre att vänta på nästa objekt. Förr eller senare dyker det upp något som är mer eller mindre perfekt, både vad gäller utformning och prisklass.