Nyhetshörnan

Dessa företag hyr in sig på kontorshotell i Göteborg

Många olika företag och yrkesperson väljer att hyra in sig på kontorshotell i Göteborg. Till exempel är det vanligt att konsulter och personer som jobbar på distans gör detta. Men det finns även andra företagare som satsar på detta alternativ. Här belyser vi tre av dessa!

Vilka företag använder sig vanligtvis av kontorshotell i Göteborg?

Det finns vissa sorters företag och företagare som oftare än andra hyr in sig på kontorshotell i Göteborg. Några exempel på sådana är:

  • Frilansare och digitala nomader. Det kan kännas såväl isolerande som oinspirerat och distraherande att jobba hemifrån. Såvida du inte har en särskilt inrättad arbetsplats att sitta vid kanske du tvingas sätta dig i soffan eller vid köksbordet. Detta är inte särskilt optimalt om du vill kunna vara produktiv och uträtta en hel del på dagarna. Därför väljer många frilansare och digitala nomader att använda sig av delade kontorsytor. Dessa gör det möjligt för dem att jobba, nätverka, socialisera, bolla idéer med andra och dra nytta av kontorets alla fördelar utan att själva behöva hyra en hel kontorslokal.
  • Egenföretagare. En egenföretagare är en person som startar, driver och utvecklar ett skalbart och flyttbart företag som genererar en inkomst. Allt detta görs utan inblandningen av anställda. Detta betyder dock inte att personen ifråga behöver göra allt själv – han eller hon kan anlita frilansare eller underleverantörer. Att hyra in sig på ett kontorshotell i Göteborg är perfekt för egenföretagaren i och med att denne då slipper jobba hemifrån med alla distraktioner som detta innebär.
  • Livsstilsentreprenörer. En livsstilsentreprenör är en person som skapar och driver ett företag i syfte att kunna förändra sin livsstil. Här handlar det alltså inte främst om pengar utan mer om att skapa en banbrytande produkt eller tjänst. Många av dessa entreprenörer tjänar ganska lite pengar under de första åren jämfört med vad de skulle göra som anställda. Men dessa personer fokuserar mer på andra värden i livet än bara pengar och har en sann passion för sitt dagliga arbete. Allt de behöver är ofta en dator och en internetuppkoppling. Därför hyr de generellt sett hellre en flexibel kontorsplats än att teckna upp sig för ett längre hyresavtal.