Nyhetshörnan

Fakta om Nike skor

Nike är ett varumärke som är känt över hela världen. Nike tillverkar skor av god kvalité med en modern design. De tillverkar även träningskläder och andra typer av kIäder. I stort sett alla känner igen logon och varumärkets signatur ”Just do it”. Nike skor uppskattas av i stort sett alla människor. Skorna är sköna att använda med en bekväm passform och köper man Nike skor kan man vara säker på att man får ta del av den allra senaste teknologin när det gäller träningsskor. Nike skor har alltid de bästa materialen i sina skor och den snyggaste designen. 

Hur rengör man Nike skor? 

Om du tar hand om dina Nike skor på rätt sätt så kommer du att öka livslängden på den med ganska lång tid. Det är stor skillnad på Nike skor som rengörs regelbundet och på Nike skor som inte sköts om på ett korrekt sätt. Alla skor ska rengöras så att de håller så länge som möjligt och detta gäller också Nike skor. Alla skor utsätts för stora påfrestningar och ibland försummar vi skötseln, men det är viktigt att ta några minuter varje vecka och ta hand om sina skor. Våta Nike skor ska alltid torka i rumstemperatur. Om du till exempel låter skorna torka i torktumlare eller torkskåp så kan limmet släppa. 

Nike skor till träning 

Nike erbjuder många olika skor som passar utmärkt till olika sorter av träning. Det kan handla om fotboll, basket, work out och styrketräning. När du har tränat med dina Nike skor ska du knyta upp skorna och ta av dem. Du bör också alltid använda skohorn när du tar på dig dina Nike skor så att inte hälkappan slits ut. Nike tillverkar skor i olika material till exempel textil, naturmaterial, gummi, syntetmaterial och olika behandlade material som Gore-Tex. Om du har ett par Nike skor som är gjorda i syntetmaterial ska du bara borsta av skorna med en trasa. 

Nike skor i olika material 

Om du har Nike skor som är tillverkade i läder ska du inte tvätta dem i tvättmaskinen. Det bästa är att borsta bort smutsen med en skoborste och använda en speciell läderrengöring. Läderrengöring fungerar även bra på till exempel fläckar som kan vara svåra att få bort. Du kan även använda en fuktig trasa för att få bort damm och smuts. Nike skor som är tillverkade i gummi kan du skölja i vatten och även använda tvål eller diskmedel.