Nyhetshörnan

Bästa mat för gardenparty

För de som vill fira att sommaren är på väg tillbaks efter en kall vinter, är ett gardenparty eller andra festligheter någonting som kan inspirera! När solen hållit sig framme en tid och trädgårdarna börjar stå i blom, kan man känna doften från nytända grillar i varje del av staden! Vad man skall bjuda på vid en fest av opretentiös variant är dock inte självklart. Det finns en rad olika anrättningar som på ett eller annat sätt fått en kultstatus i Sverige. Att satsa på mångfald och bredd är generellt någonting som faller i god jord. Inte minst då många har tydliga gränser för vad och hur de önskar äta.

Vegetariskt alternativ är någonting som de flesta förutsätter att det finns. Dels då intresset för vegetarisk kost blivit allt större, men också som en effekt av att allt fler önskar följa en miljöorienterad riktning i tillvaron. För ytterligare specialkost kan värd och värdinna få huvudbry! Att servera enklare mingelmat i bufféform är ett sätt att komma förbi en hel del av de utmaningar man annars står inför. På detta sätt kan alla och en var hitta sina favoriter!

Kall eller varm mat

Oavsett om man har mingelmat eller en annan typ av buffé, gäller det att välja hur maten skall serveras. Är det fråga om mestadels kall man har man gjort det enkelt för sig. Detta innebär att man inte behöver vara lika exakt med tiden samt att man undviker behov av att hålla allting varmt under längre tid. På sommaren är detta ofta uppskattat då kall mat kan upplevas som lättare än varmare rätter. Mingelmat kommer i alla former och det går snabbt att identifiera vad som fungerar och inte för en viss situation. När man bjuder till fest med mingelmat är såväl tilltugg som dryck viktiga delar att tänka på. Inte minst gäller detta för opretentiösa och mingelbaserade tillställningar. Vissa kommer dit hungriga och frågar efter matigare alternativ, medan andra bara tittar in på ett glas innan de fortsätter vidare.

Har man gott om utrymme att förvara ytterligare uppläggningsfat kan man göra det väldigt enkelt för sig. Det finns gott om bra cateringföretag som kan leverera all mat på rätt tid. Skulle man även behöva hjälp med att servera eller ta hand om eventuell disk, kan ofta cateringföretaget bistå med tjänsten.