Nyhetshörnan

Smarta tips för dig som ska flytta

Smarta tips för dig som ska flytta

Du kanske har hört eller läst flera gånger att hela processen med att byta bostad kan vara väldigt stressande. Det är en upplevelse som kan ha oväntade tvister och lätt resultera i kaos. Genom att anlita en professionell flyttfirma i Stockholm kan du effektivisera processen och få hjälp med de tunga lyften. Med hjälp av några enkla råd kan du dessutom spara pengar på flytten.

Tips för dig som vill spara pengar

  • Införskaffa gratis packmaterial. För att spara pengar på flytten bör du använda det packmaterial som finns att tillgå. Ditt hem är förmodligen fullt med lämpliga material. De kanske inte är av samma höga kvalitet som de packmaterial din flyttfirma i Stockholm kan tillhandahålla, men de är åtminstone gratis. Du kan till exempel använda dig av korgar, hinkar, resväskor och väskor att packa i och använda filtar, lakan, handdukar, strumpor och andra klädesplagg för att skydda dina föremål.
  • Försök få tag på gratis flyttkartonger. Det många inte tänker på är att en av de största utgifterna när du ska packa ner ditt bohag är flyttkartonger. Du kan dock försöka få gamla flyttkartonger av dina vänner, samt fråga företag om de har några kartonger de ändå tänkt återvinna. Din lokala matvarubutik har säkert bananlådor du kan få helt gratis.
  • Packa så mycket du kan själv. Även om du har hittat en prisvärd flyttfirma i Stockholm som kan hjälpa dig med flytten, kan du spara en del pengar genom att själv sköta en så stor del av packningen som möjligt. Om du inte äger några värdefulla föremål som behöver packas individuellt av professionella flyttarbetare, till exempel ett piano, kan du lika väl försöka packa ner din bostad i flyttkartonger på egen hand.
  • Undvik att köpa nytt. Om din budget för flytten är tight bör du försöka ta med dig så många möbler och andra föremål som möjligt till din nya bostad. Du bör då försöka undvika att köpa nya saker till hemmet så fort du har flyttat in i ditt nya hem. När du just har flyttat är du förmodligen så upprymd att du gärna vill spendera mer pengar än nödvändigt. Du bör därför vara säker på att du verkligen behöver de saker du har tänkt köpa.

En flyttfirma hjälper både vid kontorsflytt eller bostadsflytt i Stockholm, det gör faktiskt allting så mycket smidigare än man kan tänka sig.