Nyhetshörnan

Så väljer du bäst polaroidkamera

Så väljer du bäst polaroidkamera

Det finns ett par tester av polaroidkameror genomförda av både fototidningar och fotobloggare. Det är inte alltid det är samma vinnare i dessa tester vilket delvis beror på vad man bedömer väga tyngst i testet. Om du själv ska köpa en polaroidkamera kan det absolut vara värt att läsa dessa tester men kom ihåg att bäst kamera i ett test inte nödvändigtvis måste vara bäst för just dig. Men läs testerna och bilda dig en egen uppfattning om vad just du bör prioritera för funktioner m.m.

Hur användarvänlig är den?

Är du nästan proffsfotograf kan du hantera de flesta kameror gällande inställningar och funktioner. Med gedigen kunskap kommer man långt även om de kan vara uppbyggda på olika sätt. Men är du en glad amatör väger användarvänligheten tungt gällande vilken polaroidkamera som är bäst. Detta är däremot även ganska subjektivt då recensenter kan ge dåligt betyg för att den ”ligger dåligt i handen” Något som andra inte alls håller med om.

Hur mycket kostar det i förhållande till funktion och kvalité?

Kvalité och funktion brukar återspegla sig i priset – men det behöver inte vara så. Det viktiga är att man får vad man betalar för. Lägger du några hundra kronor på en polaroidkamera kan du inte förvänta dig fantastiska bilder och mängder av funktioner. Men det kan vara bästa alternativet för dig som vill hålla nere kostnaden.

Vilket format önskas?

Eftersom bilderna framkallas direkt går det inte att välja speciellt många format. Det finns polaroidkameror med minibilder, kvadratiska bilder osv. Här är det främst en smaksak och det går omöjligtvis att säga att ena formatet är bättre än det andra.

Vad säger andra om din kamera?

Har du jämfört flera olika polaroidkameror och fastnat för ett par som uppfyller dina funktionskrav? Då är nästa steg att kolla vad andra recensenter har sagt om kameran. I Sverige finns inte speciellt många riktigt fylliga och detaljerade recensionssidor men de som kan göra en sökning på engelska kan hitta mycket bra tester och recensioner. Denna koll kan vara det sista som sker innan man kan avgöra vilken polaroidkamera som är bäst utifrån just dina egna behov.