Nyhetshörnan

Så hittar du bäst belägna konferenslokaler i Göteborg

Så hittar du bäst belägna konferenslokaler i Göteborg

Ibland är läget det mest avgörande för vilka konferenslokaler som bokas. Det kan finnas krav på närhet till ett specifikt hotell, mässa eller kommunikationsmöjligheter. Så här hittar du konferenslokaler i Göteborg – utifrån dess plats.

  1. Sök på Google

Börja med att söka på Google med ”Konferenslokaler Göteborg”.

Först presenteras de betalda annonserna, Google Ads, och sedan visas en karta med tillhörande recensioner på olika konferenslokaler i Göteborg.

  1. Gå till kartan

Klicka på kartan för att därmed få upp en bild över centrala Göteborg med ”flaggor” på varje konferenslokal som kan bokas.

  1. Zooma in ditt område

Genom att scrolla med musen går det att zooma in/zooma ut på kartan. Klicka, och håll ner, vänster musknapp och dra sedan kartan till det område där lokalerna önskas.

  1. Välj flagga

Genom att klicka på en ”flagga” kommer mer information upp om de lokaler som ligger på den platsen. Detta både med öppettider, kort sammanfattande information, adress och recensioner. Många har dessutom en blå knapp med texten ”Begär offert”.  Det går därmed att skicka iväg en offertförfrågan direkt från karttjänsten utan att företagets hemsida behöver sökas upp.

Det finns däremot en fördel att gå in på företagets hemsida om mer information önskas om exempelvis teknisk utrustning eller vilka andra tjänster som ingår när lokalerna bokas. Detta är något som inte presenteras i karttjänsten.

Genom karttjänsten går det därmed att både hitta den lokal som ligger på ett passande ställe, som har bra recensioner eller som har fin utsikt.

Boka konferenslokaler i Göteborg via bokningsföretag

Ska ett större sällskap åka på konferens kan bokningsföretag, som är specialiserade på just konferenslokaler och konferenser, att anlitas. De har samarbeten med flera olika hotell, konferensföretag och upplevelseföretag i Göteborg och kan därmed ”sy ihop” en komplett lösning helt efter kundens behov.

Dessa företag kan hjälpa till med:

  • Bokning av konferenslokaler
  • Bokning av upplevelser
  • Prisjämförelser
  • Boende och transport

Ofta kostar det inget att anlita dessa företag då de istället får provision på de olika produkter och tjänster de bokar. Det blir därmed ett gratis sätt att förenkla bokandet av allt från transport till boende. Däremot kan det finnas krav på hur stort sällskapen minst måste vara för att tjänsten ska kunna utnyttjas.