Nyhetshörnan

Ny säkerhetsdörr

Att köpa säkerhetsdörr är en investering som föregås av en rad funderingar. Dels handlar det om att avgöra huruvida man behöver en säkerhetsdörr eller inte, men också vad för säkerhetsdörr man skall välja. Det finns en hel del olika klassningar som berättar vad de olika alternativen skall klara av. Vanliga säkerhetsdörrar som endast behöver stå emot spontana brott går under klassen 1-3. Förvisso är det starka dörrar som är mycket svåra att bryta sig igenom, men de lever inte upp till de högt ställda krav som finns för andra varianter. I jämförelse med en vanlig dörr är dessa naturligtvis flera steg bättre. Dock är de inte optimala om den som försöker ta sig in har stora verktyg och struntar i oväsen.

Nya säkerhetsdörrar

Som i alla branscher är det en hel del som händer varje år. Dagens nya säkerhetsdörrar har ofta bättre förutsättningar att stå emot inbrottsförsök än de tidigare alternativen. Trots detta är klassningarna någonting man kan utgå ifrån. För den som önskar sig en ordentlig säkerhetsdörr som klarar även tyngre verktyg som borrmaskin och yxa, är säkerhetsklass 4 ett alternativ som sticker ut i mängden säkerhetsdörrar. De robusta dörrar som finns i denna klass har även en rad andra fördelar. I och med att dessa är mycket kompakta och massiva, kan de fungera bra även som ljudisolering eller branddörr. De stänger effektivt ute diverse oljud, samt har en utmärkt förmåga att klara såväl brytförsök som kapning.

En vanlig förutfattat mening är att säkerhetsdörrar inte är vackra. Detta kan förvisso haft en sanning tidigare medan dagens alternativ bevisar att åtskilligt har sett en ny horisont. De flesta säkerhetsdörrar tillverkas helt utifrån kundens önskemål och kan anpassas för att fungera bra till både lägenhet och villa. Klassiska spegeldörrar eller portar med rutor. Det mesta finns tillgängligt i ett mer robust material. För information och offert går det att höra av sig till butiker i denna inriktning.