Nyhetshörnan

Fördelarna med att bo i ett litet attefallshus

Idag är det många som är smått besatta av fenomenet med pyttesmå hus (s.k. tiny houses). Det finns många tv-program där dessa presenteras och de är sammanlänkade med en närmast unik livsstil. Men vilka fördelar finns det egentligen med att bo i ett litet attefallshus, kanske du undrar? Här belyser vi flera av de viktigaste fördelarna med dessa små hus!

3 fördelar med att använda ett attefallshus som permanentbostad

Till de största fördelarna med att använda en attefallare som permanentbostad hör att:

  • Du kan skapa en väldigt energieffektiv bostad. Ett attefallshus kan skapas på ett sådant sätt att det blir väldigt energieffektivt som bostad. Till exempel kan du sätta upp solpaneler på taket för att göra den lilla bostaden självförsörjande när det kommer till elförsörjningen. Eftersom dessa bostäder är betydligt mindre än traditionella sådana krävs nämligen mindre el för att värma upp bostaden etc. Detta gör i slutändan att du kan spara en hel del pengar på att bo där!
  • Du kan skapa en mer minimalistisk livsstil. En annan stor fördel med att bo i en attafallare är att det lilla huset möjliggör en mer minimalistisk livsstil. Ibland kanske du helt enkelt känner att du vill förenkla din vardag och göra dig av med allt krimskrams som gör ditt liv till en enda röra? I sådana fall ger en attefallare dig stora möjligheter att göra detta – här krävs det att du anammar konceptet compact living på riktigt!
  • Du kan spendera mindre pengar på heminredning. Kanske är du den typen av person som älskar att inreda ditt hem? Om så är fallet är sannolikheten stor att du byter ut inredningen titt som tätt och köper nya inredningsprodukter på löpande band. Detta kan i längden bli ganska kostsamt och då kan du spendera lite mindre pengar på heminredning genom att flytta till en mindre bostad. Där har du trots allt en mindre bostadsyta som behöver inredas och du kan därmed hålla det hela fräscht och intressant på en mindre budget!

Med detta sagt finns det såklart även vissa nackdelar med att bo i ett så pass litet hus. Som tur är kan du dock använda ditt attefalls till så mycket mer än som enbart permanent bostadshus!